Ми закриваємо очі на скарби Церкви
  • Птн, 21/03/2014 - 16:16

Сьогодні з Папою Франциском зустрінеться Жан Ваньє, відомий педагог і громадський діяч, засновник міжнародної спільноти «Ковчег», що надає допомогу особливим людям. Він прибув до Риму, щоб відсвяткувати 50-річчя своєї організації.

На думку засновника «Ковчегу» Церква досі не усвідомлює, наскільки важливу роль у ній відіграють люди з особливими потребами. Так, їм багато хто допомагає, але це не є позиція цілої Церкви, а лише її спеціальних секцій.

«Зрозумів, що особливих людей найгірше трактують і найбільше відкидають. Це не змінилося. Вистачить пригадати, як цих людей називають…Все це має негативний наголос. Так, на сьогодні маємо параолімпіади. І це прекрасно, що люди, які втратили дві ноги можуть завойовувати спортивні трофеї. Але проблема не обмежується тільки цими одиничними випадками. Крім них, є цілі маси особливо вразливих людей, принижуваних, відкинутих, а сьогодні навіть їх позбавляють життя, ще до їх приходу у світ. «Ковчег» хоче дати відповідь на заклик Євангелії. Бог вибрав те, що слабке, найбільш відкинуте, щоб засоромити інтелектуалістів і сильних цього світу. Люди з особливими потребами є членами Містичного Тіла, вони важливі для Церкви. Думаю, що Церква цього просто ще не усвідомлює» - сказав Жан Ваньє.

Джерело: www.catholic-media.org