Молодь із Північної Кореї запросять на Світовий День Молоді у Сеул
  • Чтв, 23/11/2023 - 11:20

Католиків Північної Кореї запросять на Всесвітній день молоді в Сеулі в 2027 році. Про це повідомив місцевий архиєпископ Пітер Сун-Тайк Чунг. Він також є Апостольським адміністратором Пхеньяну. 

Під час форуму, організованого Архиєпархіальним комітетом примирення 18 листопада 2023 р., єрарх наголосив, що місіонерська праця в Північній Кореї є його покликанням і обов’язком. Тому він хотів би запросити делегацію північнокорейської молоді на Всесвітні дні молоді, які відбудуться через чотири роки. Запрошення, яке буде передане владі Північної Кореї "через відповідні канали", має бути потиском руки і невеликим, але важливим знаком для відновлення каналу діалогу та відносин між двома корейськими державами. Сеульська архиєпархія має Комітет примирення з 1995 року. Його засновник кардинал Стівен Кім Су Хван ініціював проведення щотижневої вечірньої меси в Сеульському соборі в намірі примирення та єдності корейського народу. 

Організація діє під гаслом: Поки ми їх пам'ятаємо, вони живуть. Коли ми молимося за них, наша молитва буде почута, маючи на увазі північнокорейських католиків, які таємно сповідують свою віру. Комітет реалізує гуманітарні ініціативи, спрямовані на допомогу народу Північної Кореї, а також культурні ініціативи, спрямовані на освіту та підвищення обізнаності про прагнення до миру на Корейському півострові.