Мученицька смерть французького священика спонукає католиків активніше свідчити свою віру
  • Чтв, 28/07/2016 - 19:24

Зораб Ахмарі – відомий британський журналіст іранського походження і коментатор “The Wall Street Journal”, після вбивства о. Жака Амела, католицького священика у Франції ісламськими екстремістами, заявив через свій профіль у Твіттері, що він навернувся на католицтво, інформує католицький портал «Bitno.net».

Ахмарі, народжений в Ірані, проте зараз мешкає в Лондоні, своє повідомлення у Твіттері означив хештегом #IAmJacquesHamel (Я – Жак Амел). «Власне зараз відповідний момент, щоб оголосити, що я навернувся на католицтво». Відповідаючи на запитання коментаторів, Ахмарі ствердив що готується прийняти св. Таїнство Хрещення і проходить період катехез. 

Проте пізніше Ахмарі витер своє повідомлення в Твіттері, пояснивши свій вчинок тим, що не хоче щоб «інтернет вар’яти» ображали його Церкву. Ахмарі ще раз підтвердив, що він прийняв католицьку віру. 

Ахмарі уже давно вирішив прийняти католицтво, проте мученича смерть о. Амела спонукала його дати відверте свідчення своєї віри. 

Як зазначає «Bitno.net», терористи прагнули посіяти страх між католиками, але, насправді, домоглися цілком протилежного ефекту – багато католиків стали відвертіше і активніше свідчити свою віру в Христа Воскреслого.