На храмовому святі у Підгорецькому монастирі молилися за мир і єдність в Україні
  • Срд, 09/04/2014 - 15:17

7 квітня, у Василіянському монастирі Благовіщення (с. Підгірці, Бродівський р-н., Львівська обл.) відбулося урочисте богослужіння з нагоди храмового свята.

Очолив святкову Літургію ігумен Жовківського монастиря о. Веніамін Чернега, ЧСВВ, йому співслужили настоятель Підгорецького монастиря о. Віктор Батіг, ЧСВВ, настоятель Дрогобицького монастиря о. Павло Ясиновський, ЧСВВ, та священики Івано-Франківського, Золочівського монастирів, а також інші священнослужителі з навколишніх парафій УГКЦ.

Своїм чудовим співом Богослужіння прикрасили хористи з Вознесенського храму Золочівського монастиря Отців Василіян. Миряни мали змогу приклонитися до чудотворної ікони Голубицької Богоматері, яка знаходиться у Підгорецькому храмі.

По завершені богослужіння до вірних звернувся о. Віктор Батіг, ЧСВВ, який закцентував увагу учасників храмового свята на словах Папи Івана Павла ІІ, висловлені ним під час візиту до України, котрі на даний час стали пророчими.

Пролунало традиційне моноголіття, зокрема, побажали сили, витримки та мудрості українській владі у цей надскладний час, молилися за мир і єдність в Україні.

Біля чудотворного джерела відбувся чин водосвяття, після якого усіх окропили свяченою водою.

Джерело: http://zik.uahttp://osbm.info