На Занзібарі знову скоєно напад на громаду п'ятидесятників
  • Срд, 29/01/2014 - 17:06

Більше 100 радикально налаштованих мусульман штурмували церкву п'ятидесятників на напівавтономному острові Танзанії Занзібар і побили проповідника, повідомляє Morning Star News.

На думку членів громади, метою атаки був старший пастор конгрегації Pentecostal Evangelism Fellowship of Africa Даніель Квілемба, який на той час не був присутній у церкві в селі Кісауні недалеко від міста Занзібар, де мала місце атака. Натовп кричав, погрожуючи вбити Квілембу і вимагаючи прибрати церкву, розташовану недалеко від будівлі мечеті.

Не знайшовши Даніеля Квілембу, мусульмани напали на проповідника Вільяма Саїді з «Free Pentecostal Church in Tanzania», що знаходився у церкві. Проповідник отримав численні удари і проходить лікування.

Заворушення зупинили поліцейські, які прибули на місце.

Поліцейські заарештували декількох підозрюваних і доставили їх у поліцейський відділок Кісауні, але винні згодом були звільнені.

Погрози на адресу громади надходять з самого початку відкриття церкви. На Занзібарі, де більше 97 % жителів сповідують іслам, християни живуть під постійним тиском з боку ісламської громади, борючись за існування. Торік тут кілька священиків стали жертвами нападів екстремістів, вплив яких сильний у цьому регіоні.

13 вересня на околиці міста Занзібар члени ісламського угрупування облили кислотою 60-річного католицького священика Джозефа Ансельмо Мвангамбу.

17 лютого у Мтоні був убитий 56-річний католицький священик Еварітус Муші. Вбивці не знайдені, але підозрюють також членів ісламістської групи.

19 лютого і 20 квітня ісламісти спробували знищити будівлю церкви громади «Church of God's Pool of Siloam» у Кіангі, 16 км від міста Занзібар.

За матеріалами: www.sedmitza.ru