«Ніч церков» у Франції: 500 відкритих храмів
  • Пон, 04/07/2016 - 14:15

Протягом усієї ночі у різних містах Франції будуть залишатися відкритими 500 храмів. Це буде шоста «Ніч церков» у цій країні.

Коли провадили першу «Ніч церков», то було відкрито 99 сакральних споруд. Згодом, ця ініціатива стала все більш і більш популярною, і до неї залучалося все більше людей. Як було підкреслено президентом Літургійної комісії французького єпископату - мета цієї ініціативи полягає у тому, щоби храми почали наново працювати.

Також мова йде про те, щоби дооцінити художню та культурну спадщину окремого храму, вказуючи його зв’язок з християнством. Цього вимагає акт, який підписується всіма спільнотами, які беруть участь у цій ініціативі.

Програма включає в себе: концерти, читання Святого Письма, та ознайомлення з християнськими творами мистецтва. Акція повинна знайти продовження у житті парафії протягом всього року.

Нагадуємо: «Ніч церков» - це культурна подія, яка відбувається в християнських церковних громадах. Це час, коли можна зайти до храму і познайомитися з його культурним і духовним спадком.