Новий Держсекретар Ватикану приступить до своїх обов'язків в найближчі дні
  • Чтв, 14/11/2013 - 19:04

Новий Держсекретар Ватикану, архиєпископ П'єтро Паролін 16 листопада 2013 року приступає до своїх обов'язків у Ватикані. Про це заявив його попередник, кардинал Тарчізіо Бертоне 13 листопада ввечері на презентації своєї книги про Ватиканську дипломатію.

Офіційно зміна Держсекретаря відбулася 15 жовтня. Архиєпископ Паролін кілька тижнів тому переніс в Італії хірургічне втручання. До свого призначення він був Апостольським нунцієм у Венесуелі.

На презентації книги кардинала Бертоне "Папська дипломатія в глобалізованому світі" був присутній колишній голова Європейського парламенту Ганс-Герт Петтерінг. Він високо оцінив роботу ватиканської дипломатії для захисту миру, людської гідності та свободи. У цих справах Святий Престол був і залишається партнером і союзником Європейського Союзу. Участь Івана Павла II у захисті прав людини вибила грунт з-під ніг комунізму, зазначив Петтерінг в Синодальній залі, де проходила презентація. Він підкреслив внесок папи Франциска у поширення етики солідарності.

За словами кардинала Бертоне, шлях дипломатії XXI ст. повинен пролягати через енергійність, терпелиавість, щоденні зобов'язання і щирість, скромність і професіоналізм.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va/