о. Олег Каськів: Очікуємо в Івано-Франківську 250 делегатів з 57 країн VI Сесії Патріаршого Собору УГКЦ
  • Суб, 15/08/2015 - 11:58

Заступник Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк провів робочу нараду з питань підготовки до VI-ої сесії Патріаршого Собору УГКЦ, у якій передбачають участь понад 250 делегатів з 57 країн. Нашу Церкву на цій нараді представляв секретар Патріаршого Собору митр. прот. Олег Каськів та о. Олесь Будзяк (віце-ректор Івано-Франківської Духовної семінарії).

Учасники наради обговорили забезпечення презентаційних матеріалів, організацію виставки у музеї мистецтв Прикарпаття, музичної програми в обласній філармонії, підготовку графіків чергування медиків, рятувальників, правоохоронців, інформаційне висвітлення заходу.

Особливу увагу було приділено питанню урочистої панахиди за загиблими героями України та відкриття пам'ятнику Митрополиту Андрею Шептицькому. Ці дві події стануть центральними, оскільки на них можуть бути присутніми усі бажаючі. Це, в свою чергу, зумовить велике скупчення людей, а тому представники різних структур ОДА повинні бути максимально підготовленими.

Крім того, 27 серпня місцяни також відзначатимуть день народження Івана Франка. Біля його пам'ятнику будуть проводитись урочисті заходи, на яких побувають й гості з цілого світу.

«Така подія вперше відбувається на території нашої області, тому маємо зацікавленість в тому, щоб на фоні заходу гідно презентувати Прикарпаття, місто Івано-Франківськ, аби делегати отримали приємні та позитивні враження,  – зауважив у коментарі журналістам Ігор Пасічняк. – Сприяємо організації Патріаршого Собору, готуємо до його проведення зал обласного академічного музично-драматичного театру. Очікуємо присутності на заході великої кількості мирян».

Особливим моментом, безумовно, стане освячення і відкриття довгоочікуваного пам'ятника Митрополиту Андрею. Після освячення, усіх вірних буде запрошено до Архікатедрального собору на відправу Великої Вечірньої з Литією.

VI Сесія Патріаршого Собору УГКЦ пройде у нашому місті з 25 до 27 серпня цього року.

Прес-служба  Івано-Франківської Архієпархії