Обрано нового главу Конференції Єпископату Польщі
  • Птн, 14/03/2014 - 23:39

Архиєпископ Станіслав Гондецький, 64-річний познанський митрополит, 12 березня був обраний на посаду глави Конференції Єпископату Польщі. Від 2004 року він дві каденції був заступником глави КЄП. Обрання відбулося в другому турі голосування на зібранні 364-го пленарного засідання єпископату у Варшаві.

Архиєпископ Гондецький є членом Постійної Ради КЄП, главою Комісії єпископату у справах душпастирства, членом Спільної комісії представників Уряду РП і КЄП, членом Програмної ради КАІ. Познанський митрополит також очолює Загальнопольський організаційний комітет з питань відзначення 1050-ої річниці Хрищення Польщі в 2016 році.

Одразу після обрання новообраний глава КЄП провів короткий брифінг для журналістів, на якому висловив пріоритети у своїй праці: молодь, сім’я, покликання та убогі.

Як зазначив Архиєпископ Гондецький, «в душпастирстві основоположною справою є співпраця». За його словами, на даний час ситуація в Церкві є делікатною, однак він не втрачає відваги; він розраховує на те, що йому вдасться створити добру модель співпраці з єпископами, духовенством, богопосвяченими особами і мирянами.

Архиєпископ Гондецький подякував Архиєпископу Міхалікові, з котрим співпрацював впродовж попередніх десяти років.
 

Коротка біографічна довідка:

Народився 19 жовтня 1949 року в Стшельно, священичі свячення прийняв 9 червня 1973 року в Гнєзно з рук примаса Стефана Вишинського. Вивчав біблістику в Римі і Єрусалимі, у 1982 році захистив докторат з біблійної теології.

1 лютого 1992 року Папа Іван Павло ІІ іменував його єпископом-помічником Архиєпархії Гнєзно, а 25 березня 1992 року уділив йому єпископські свячення. Через десять років – 28 березня 2002 року – був призначений Архиєпископом-Митрополитом познанським.

За матеріалами wiara.pl