Оголошено першого лауреата премії ватиканської Фонду Івана Павла ІІ
  • Втр, 23/04/2024 - 16:37

Ватиканський фонд імені Івана Павла ІІ оголосив про перше вручення нагороди, заснованої у 2023 році для відзначення осіб, організацій чи ініціатив, які втілюють вчення Папи-поляка в науковій, культурній та соціальній діяльності. Першим лауреатом став Центр Івана Павла ІІ «Справедливість і мир» в Уганді.

 

Ватиканський фонд Івана Павла ІІ оголосив про вручення першої Премії імені святого Івана Павла ІІ. Нагорода була заснована 7 лютого 2023 року рішенням адміністративної ради фондуз метою відзначення осіб, організацій чи ініціатив, які у своїй науковій, культурній та соціальній діяльності спираються на вчення чи приклад святого Івана Павла ІІ, а також сприяють популяризації його спадщини в Церкві та світі.

Метою Премії святого Івана Павла ІІ є відзначення значних досягнень, а також підтримка діяльності, спрямованої на поглиблення папського вчення, креативну реалізацію цінностей, які пропагував святий Іван Павло ІІ, та продовження душпастирських проектів, започаткованих за часів понтифікату Папи Войтили. Кандидатів на здобуття нагороди обирає Капітула, яка складається з тринадцяти членів, які вирізняються своїм авторитетом і представляють різні галузі знань та діяльності Церкви.

У жовтні минулого року міжнародна капітула Премії святого Івана Павла ІІ під головуванням кардинала Курта Коха, Префекта Дикастерії сприяння єдності християн, обрала першого лауреата. Ним став Центр «Справедливість і мир» імені Івана Павла ІІ в Кампалі (Уганда). Це організація, заснована 2006 року з ініціативи семи чернечих згромаджень, що діють в Уганді, натхнених Апостольським напоумленям «Ecclesia in Africa» (1995). Метою Центру Івана Павла ІІ є практичне поширення соціальної доктрини Церкви, особливо тієї, що міститься в навчанні Римських Єпископів, зокрема, святого Івана Павла ІІ.

Церемонія нагородження відбудеться у Ватикані 22 травня.