Організатори СДМ в Лісабоні закликали молодь відмовитись від споживання м’яса на один рік… задля боротьби із кліматичними змінами
  • Птн, 28/07/2023 - 18:23

Організатори Світових днів молоді, що стартують наступного тижня у Лісабоні, закликали своїх майбутніх учасників утриматись від споживання м’яса. Заклик, що розміщений у карті паломника, мав би служити боротьбі із кліматичними змінами.

Карта під назвою «Підручник паломника» містить вказівки і пропозиції для молоді стосовно діяльності на користь зменшення кількості парникових газів в атмосфері. У документі написано, що для того, щоб компенсувати вуглецевий слід авіаперельотів до Лісабону і назад, молоді люди мають на рік відмовитись від споживання м’ясних продуктів.

На такий заклик організаторів СДМ відповіла Конфедерація фермерів Португалії. Таку пропозицію для молоді там назвали «абсурдом».

«Публічно закликаємо організаторів СДМ до відповідальної діяльності та усунення такого крайнього і абсурдного припущення, що міститься в документах для паломників», - написали вони в заяві на своїй веб-сторінці.

«Припускати, що прийняття вегетаріанства на рік урівноважить емісію, що виникла під час подорожі літаком в обидві сторони, а також що через це покращиться стан середовища, є кричущою безвідповідальністю та незрозумілим підпорядкуванням програмі анімалістичного руху»,- написало товариство фермерів.

Заклик до молоді перейти на вегетаріанство є черговою контроверсійною темою, що стосується організації СДМ, запланованих на 1-6 серпня в Лісабоні.

Серед інших суперечливих тем – рекордна вартість проведення цих заходів в сумі понад 160 мільйонів євро, а також заява глави лісабонського оргкомітету єпископа Амеріко Аґіяра, який заявив в інтерв’ю, що метою заходу «не є навертати молодь до Христа», пише pch24.pl.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄПИСКОП БАРРОН НАПОУМЛЮЄ ПОРТУГАЛЬСЬКОГО КАРДИНАЛА-НОМІНАНТА: ЗАЯВЛЯЮ, ЩО НА СДМ Я БУДУ ЄВАНГЕЛІЗУВАТИ