Папа дав поради молодіжним служителям
  • Чтв, 11/12/2014 - 23:50

Про важливість душпастирства молоді нагадав Папа Франциск 11 грудня 2014 року у своєму посланні до учасників IV Європейської зустрічі молодіжних пастирів, яка почалася в Римі за ініціативою Папської ради у справах мирян та Ради Єпископських Конференцій Європи. Папа нагадав, що ця сфера діяльності Церкви має бути чимось більшим, ніж просто організацією різної діяльності для юнаків і дівчат: вона повинна характеризуватися присутністю поряд з ними - супроводом у складних і часом важких контекстах, в які вони занурені. Щоб нести Христа в життя молоді, необхідно вести діалог з нею, але "справжній діалог в такому сенсі може вести той, хто живе особистими стосунками з Господом Ісусом", зауважив Папа.

Франциск закликав молодіжних пастирів створювати "мережу" знайомств і дружби на європейському рівні й ділитися досвідом роботи між собою. "Ми добре знаємо, що зробити треба багато. Прошу вас ніколи не втомлюватися благовістити  життям і словом: сьогоднішня Європа вимагає нового знайомства з ним", - зазначив Понтифік.

На думку Святішого Отця, юнаки та дівчата повинні усвідомлювати, що віра і розум не протилежні одне одному, ставати свідками Євангелія серед своїх ровесників. Крім того, Франциск підкреслив, що душпастирство покликане запропонувати молоді шлях розпізнавання покликання та підготовки до наслідування Ісуса в подружньому і сімейному житті, або в особливому посвяченні себе служінню Царства Божого.