Папа до молоді: Корея – одна, моліться за єдність!
  • Суб, 16/08/2014 - 16:14

Молитися за поєднання єдиної корейської сім’ї, що складається з братів, які розмовляють однією мовою, закликав Папа Франциск учасників VI Днів азійської молоді. Зустріч тривала близько півтори години, у великому наметі, встановленому на площі перед санктуарієм Сальмое в Теджоні. На початку зустрічі молоді люди з різних країн континенту скеровували до Святішого Отця свої запитання. Папа Франциск сказав хлопцям і дівчатам, що сучасний світ розраховує на них.

«Ісус увійшов у ваші серця в день хрещення; дав Свого Духа в день вашого миропомазання; постійно зміцнює вас через Свою присутність в Євхаристії, і так ви можете бути Його свідками перед світом. Ви готові сказати «так»?», – запитав Папа.

Відповідаючи на запитання дівчини з Камбоджі про вибір між покликанням до монашого чи сімейного життя, Папа порадив не вибирати, а просто йти за Ісусом, запитуючи в Нього: «Господи, що я повинна робити?». Мета обох цих покликань одна: шанувати Бога і чинити добро людям, сказав Папа.

Вірянка з Камбоджі розповіла Папі Франциску про велику кількість мучеників з її країни, про яких ніхто не знає. Папа пообіцяв задіяти у вирішенні цього питання «хорошу людину, яку звуть Анджело», маючи на увазі префекта Конгрегації у справах канонізації кардинала Анджело Амато.

Молода кореянка запитала в Папи Франциска, який сенс має ненависть, що існує між двома Кореями. Але Папа переконаний: не існує двох Корей. Є одна, але розділена: розділена сім’я.

«Перш за все порада: моліться, моліться за ваших братів з Півночі. «Господи, ми сім’я, допоможи нам, допоможи нашій єдності (…) Щоб не було переможців і переможених», – сказав Святіший Отець. «Корея – одна. Це сім’я. Адже ви розмовляєте однією мовою, мовою сім’ї; ви є братами», – додав Папа.

Після слів Святішого Отця всі присутні в тиші молилися про єдність Кореї. Але єдність буде утопією без прощення. Саме цій темі Папа присвятив останню частину своєї промови. Він закликав молодь користуватися милосердям і терпінням Бога і завжди «повертатися в будинок, де чекає Батько».