Папа допомагає єзидам
  • Нед, 17/08/2014 - 00:53

У часі свого візиту до Церкви у Кореї Папа пам'ятає про драматичну ситуацію на Близькому Сході. «Не забуваймо крику християн і кожної переслідуваної групи в Іраку»- написав Франциск у Твітері.

Ось уже кілька днів у Іраку перебуває спеціальним посланець Папи Франциска – кардинал Фернандо Філоні. 16 серпня він передав 25 тисяч доларів від Папи на потреби табору для біженців, а до того зустрічався у Курдистані із спільнотою переслідуваної групи єзидів.

«Я зустрівся з їх провідниками, висловив їм солідарність, любов і близькість Святішого Отця. Від імені Папи я передав їм матеріальний дар на їх потреби, а з собою взяв їх чергові прохання. Вони просять Святішого Отця і всіх людей доброї волі не залишати їх самих у цій трагедії, яка їх упокорює і знищує! Це було дуже зворушуюче свідчення людей, які страшенно терплять через вбивства їх близьких, викрадення жінок, захоплення домів. Вони не знають, де мають подітись і куди далі податись… Вони звертаються не лише до Святішого Отця, але також і на міжнародному рівні, щоб усі інтервеніювали в обороні цієї меншини, гідність якої серйозно порушена» - сказав кардинал Філоні у розмові з Радіо Ватикану.