Папа Франциск: Бенедикт XVI є справжнім революціонером
  • Пон, 04/07/2016 - 16:35

Бенедикт XVI є справжнім революціонером, і його щедрість не знає міри. Так про свого попередника на Престолі святого Петра висловився Папа Франциск в одному із своїх інтерв'ю.

Святіший Отець дав інтерв’ю 28 червня аргентинській газеті «La NACION», в день, коли папа-емерит святкував 65-ту річницю рукоположення. Інтерв'ю фокусується в основному на питаннях щодо Аргентини, а також на тому, як Папа Франциск ставиться до «церковних консерватистів».

Святіший Отець підкреслив під час цієї розмови те, що відставка папи Бенедикта XVI немає нічого спільного з особистими проблемами, але була «останнім рішенням під час його керівництва Церквою». Крім того, Франциск розповів, що, хоча папа-емерит має проблеми при ходьбі, його пам'ять та інтелект знаходяться у відмінному стані.

Щодо спрямованої проти нього критики з боку церковних консерваторів Папа підкреслив, що вони роблять свою роботу, а він робить те, що йому належить.

«Я прагну, щоби Церква була відкритою, прощаючою, яка супроводжує поранені сім'ї. Консерватори ж на все говорять - «ні». Я ж крокую уперед, не озираючись. Не знімаючи з посад. Повторюю ще раз - я ніколи не любив конфліктів», - сказав Папа Франциск в інтерв'ю аргентинській газеті «La Nacion».