Папа Франциск: Мир в результаті перемовин кращий за нескінченну війну
  • Чтв, 25/04/2024 - 11:42

В інтерв’ю для CBS Папа Франциск закликає припинити війни в Україні, Газі та в усьому світі. Він каже, що в Церкві є місце для кожного, вказуючи, що якщо парафіяльний священник не здається гостинним, можна шукати в іншому місці: «Завжди є місце, не втікайте від Церкви».

Говорячи, зокрема, про війни в Україні, у Газі та інших, які продовжують спустошувати світ, Папа Франциск сказав: «Будь ласка, країни у стані війни, усі вони… Зупиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру. Мир в результаті перемовин є кращим, ніж безкінечна війна».

Про це Папа говорив під час інтерв’ю, наданого американській радіо-телевізійній компанії CBS у середу вдень у Домі Святої Марти, інформує Vatican News.

Деякі уривки з годинного інтерв'ю, проведеного Норою О'Доннелл, директором "Вечірніх новин CBS", були у трансляції незабаром після цього. Розширена версія розмови вийде в ефір у неділю, 19 травня, напередодні Всесвітнього дня дитини, який відбудеться в Римі 25 і 26 травня.

Папа, який закликав усі країни, що перебувають у стані війни, припинити конфлікти, сказав: «Я багато молюся» за припинення вогню в Газі, нагадавши, що щовечора о 19:00 він дзвонить до єдиної католицької парафії в Секторі запитати про новини: «Там близько 600 людей. І вони розповідають мені, що відбувається. Це дуже важко. Дуже, дуже важко. І харчі поступають, але за них треба боротися. Це дуже важко».

На запитання про наслідки для дітей в результаті російського вторгнення в Україну Папа Франциск відповів: «Ці діти не вміють посміхатися. Я їм щось кажу, але вони розучилися посміхатися. І це дуже важко, коли дитина забуває як посміхатися. Це дуже серйозно. Дуже серйозно».

Папа Франциск також говорив про кліматичні зміни, які «існують», а щодо Всесвітнього дня дитини він сказав: «Діти завжди несуть послання. Вони несуть повідомлення. І це спосіб для нас мати молодше серце». На питання про стан здоров'я він з посмішкою відповів: «Я в порядку».

І повторюючи, що в Церкві є місце для всіх, він сказав: «Я б сказав, що завжди є місце, завжди. Якщо в цій парафії священник не здається гостинним, я розумію, але підіть і пошукайте, завжди є місце. Не тікайте від Церкви. Церква – дуже велика. Це більше, ніж храм… Не втікайте від неї».