Папа Франциск: перемагати логіку протистояння та ненависті
  • Пон, 24/02/2020 - 14:45

Після завершення Святої Меси, яку Папа Франциск очолив 23 лютого 2020 року в місті Барі, де зберігаються мощі святого отця Миколая Чудотворця, з нагоди завершення Зустрічі роздумів і духовності єпископів Середземномор’я, він закликав перемагати логіку протистояння, ненависті й помсти, щоб припинити кровопролиття на північному заході Сирії, де гинуть мирні жителі та невинні діти.

«Помолімся, – сказав Святіший Отець, – щоб Господь зрушив серця й була подолана логіка боротьби, ненависті й помсти, щоб наново побачили один одного братами, дітьми єдиного Отця, що велить сонцю сходити над добрими і злими (пор. Мт 5,45).

Благаймо Святого Духа, щоб кожен із нас, починаючи від повсякденних жестів любові, сприяв побудові нових стосунків, натхненних розумінням, прийняттям, терпеливістю, тим самим створюючи умови для того, аби досвідчити радість Євангелія й поширити його в усіх життєвих середовищах. Нехай же Пречиста Діва Марія, "Морська зоря" на яку дивимося як на найвищий приклад вірності Ісусові та Його слову, допоможе нам прямувати цим шляхом».

На закінчення Його Святість подякував єпископам та всім, хто брав участь у цій зустрічі про Середземномор’я як пограниччя миру; а також тим, що різними способами трудились для її успіху, закликаючи сприяти зростанню культури зустрічі й діалогу в цьому регіоні, що є дуже важливим для справи миру в усьому світі.