Папа Франциск зустрівся з лідерами мирян Південної Кореї
  • Суб, 16/08/2014 - 18:08

Піклуватися про бідних і сприяти людському розвитку – такими мають бути два “полюси” діяльності мирян, вважає Папа Франциск. На завершення третього дня апостольської подорожі до Південної Кореї Папа провів зустріч з лідерами Апостольства мирян – об’єднання віруючих, яке налічує 37 структур в 16 єпархіях країни.

Звертаючись до присутніх Папа зазначив, що Церква в Кореї є спадкоємицею віри поколінь мирян, які зберегли любов до Ісуса Христа і єдності з Церквою, незважаючи на брак священиків і важкі переслідування. Франциск нагадав, що беатифіковані 16 серпня 2014 року 124 корейські мученики, крім віри, давали велике свідчення люблячої солідарності у своїх християнських громадах.

Сьогодні, як і завжди, Церква вимагає переконливого свідчення мирян. За словами Папи, велика кількість дарів, якими вони володіють, повинна бути поставлена на службу вдосконаленню громадського порядку та його підготовки до приходу Царства Божого. Франциск з вдячністю відзначив численні ініціативи корейських віруючих, спрямовані на користь бідних і нужденних.

“Допомога бідним – це справа хороша і необхідна, але цього недостатньо”, – сказав Папа і закликав лідерів апостольства мирян сприяти людському розвитку та захисту гідності людей. В першу чергу, необхідно, щоб кожна людина могла пізнати радість, яка походить від можливості заробляти на хліб насущний, утримувати власну сім’ю. Ця гідність, за словами Святійшого Отця, перебуває під загрозою з боку культури грошей, яка залишає без роботи велику кількість людей. “Він і вона, котрі не мають роботи, повинні відчувати в своєму серці гідність, пов’язану з можливістю приносити додому хліб, заробляти на хліб. Довіряю вам цю роботу”,- сказав Папа Франциск.

Після зустрічі зі віруючими-мирянами Папа покинув містечко Ккаттанне і на вертольоті повернувся в Сеул.