Папа Франциск звернувся до мафіозі із закликом до покаяння
  • Нед, 22/02/2015 - 00:08

Вранці 21 лютого Папа Франциск зустрівся з великою групою паломників з італійської єпархії Кассано-алло-Йоніо, які прибули до Ватикану разом зі своїм єпископом Нунціо Галантіно, генеральним секретарем Єпископської конференції Італії.

Згадуючи про свій недавній візит в цю єпархію, Святіший Отець зазначив багатство традицій і обрядів на калабрійській землі, які збагачують Церкву Христа, а також чудову апостольську старанність місцевих громад, засновану на гарячій молитві та активному громадському житті.

Святіший Отець закликав християнські громади Калабрії «бути героями солідарності і не зупинятися перед обличчям тих, хто заради користі сіє егоїзм, насильство і несправедливість:

«Повстаньте проти культури смерті і будьте свідками Євангелія життя! Світло Слова Божого та допомога Святого Духа нехай допоможуть вам дивитися новими очима на численні нові форми бідності, яка доводить до відчаю багатьох молодих людей і багато сімей».

Особливо злободенно прозвучали слова Святішого Отця про неприпустимість для віруючих у Христа якимось чином брати участь у справах зла. Люди, які обирають мафіозні угруповання, що зневажають гідність інших і які творять беззаконня, не можуть називати себе християнами, незважаючи на всю свою зовнішню релігійність:

«До тих, хто вибрав шлях зла і причетності до злочинних організацій, я знову звертаюся з гарячим закликом до навернення. Відкрийте ваші серця Господу! Господь чекає вас, і Церква вас прийме, якщо подібно до того, як ви публічно обрали служіння злу, ясним і публічним буде і ваше бажання служити добру».