Папа: Кожна людина є священною й недоторканною
  • Срд, 11/12/2019 - 10:24

Твіт Святішого Отця у Всесвітній день прав людини

 

“Людська істота завжди є священною й недоторканною, в будь-якій ситуації та на кожному етапі свого розвитку. Якщо відкинемо це переконання, не залишиться міцних і постійних основ для захисту людських прав,”

про це Папа Франциск нагадав через Твіттер у Всесвітній День Прав Людини. Він відзначається 10 грудня, знаменуючи річницю ухвалення Генеральною асамблеєю ООН Загальної Декларації Прав Людини 10 грудня 1948 року.

Святіший Отець невтомно виступає на захист людських прав, зокрема, минулого року, коли відзначалось 70-річчя Загальної Декларації Прав Людини та 25-річчя Віденської декларації й програми дій щодо поширення прав людини у світі, він наголосив, що «всі ми покликані до відповідальності, кожен, відповідно до особливостей займаного становища, покликаний рішуче та сміливо робити свій внесок у пошану фундаментальних прав кожної людини, особливо, тих “невидимих”», зазначаючи, що ця «вимога справедливості та солідарності» набирає окремого значення для християн, яких «саме ж Євангеліє запрошує звернути свій погляд на найменших між братами й сестрами».

Папа Франциск окремо звернувся з «палким закликом до всіх тих, на кому лежить відповідальність в інституційній сфері, просячи поставити права людини в центрі всіх політик, включаючи ті, що стосуються співпраці й розвитку, навіть якщо це означатиме прямувати проти течії».