Папа: кров загиблих монахинь повинна стати насінням братерства
  • Срд, 10/09/2014 - 11:19

Кров убитих монахинь повинна стати насінням братерства, - таку переконаність Папа Франциск висловив у посланні з приводу варварського вбивства в африканському Бурунді трьох італійських місіонерок: с. Лючії Кулі, с. Ольги Раскеці та с. Бернардети Божан. В телеграмі на ім'я Генеральної настоятельки місіонерської спільноти Марії, до якої належали монахині, зазначається, що внаслідок тяжкої втрати місіонерок, Понтифік висловлює свою близькість всій конгрегації та прагне, "щоб пролита кров стала насінням надії для будівництва справжнього братства між народами". Святіший Отець пообіцяв молитися за цих "щедрих свідків Євангелія".

Трагедія сталася в монастирі міста Каненге, на сході Бурунді. 75-річна с. Лючія Кулі та 83-річна с. Ольга Раскеці  загинули від рук невідомих злочинців в неділю, 7 вересня 2014 р. Третя монахиня, 79-річна с. Бернардета Божан, в тому ж місці, вранці наступного дня. Місцева поліція поки не називає точних мотивів злочину. За однією з версій, місіонерки могли стати жертвами психічно хворої особи.

Загиблі монахині користувалися повагою і любов'ю місцевої католицької громади, а також людей, яким надавали допомогу. Одна з них, с. Ольга Раскецці - працювала в Бурунді протягом 50-ти років.