Папа очолює чергове засідання Ради Кардиналів у Ватикані
  • Пон, 05/02/2024 - 16:05

До Ватикану з’їхалися всі кардинали, що входять до дорадчого органу, який Папа створив на початку понтифікату, а рік тому оновив його склад.

В понеділок, 5 лютого 2024 р., у Ватикані розпочалася чергова зустріч Ради Кардиналів, про що повідомила пресслужба Святого Престолу. Засідання, на яке прибули всі теперішні члени ради, очолює Папа Франциск. Попередня зустріч відбувалася в грудні.

Ранок понеділка був присвячений поглибленню роздумів, розпочатих у грудні минулого року, про роль жінки в Церкві. З доповідями виступили сестра Лінда Почер, Дочка Марії Помічниці християн, викладачка христології та маріології Папського факультету педагогічних наук Auxilium в Римі; Джуліва Ді Берардіно, з Ордену Дів Веронської дієцезії, викладачка і керівниця курсів духовності та духовних вправ; а також преподобна Джо Бейлі Уеллс, єпископесса Англіканської Церкви та заступниця Генерального секретаря Англіканської Співдружності. Протягом подальшого перебігу зустрічі, що охоплює пообіддя понеділка та вівторок, рада зосередиться на інших темах.

Нагадаємо, що Раду Кардиналів Папа Франциск створив 28 вересня 2013 року із завданням допомагати йому в управлінні вселенською Церквою та в проведенні реформи Римської Курії. До ради ввійшли кардинали, що представляли різні континенти та Апостольську Столицю. Перше засідання відбулося у Ватикані 1 жовтня 2013 року.

У березні 2023 року Святіший Отець оновив склад Ради. До неї тепер належать кардинали П’єтро Паролін, Державний Секретар, і Фернандо Верґес Альсаґа, очільник Губернаторства Держави-Міста Ватикану, які представляють Апостольську Столицю, Фрідолін Амбонґо Бесунґу з ДР Конго, Освальд Ґрасіяс з Індії, Шон Патрік О’Меллі зі США, Хуан Хосе Омелля з Іспанії, Жеральд Лякруа з Канади, Жан-Клод Оллеріш з Люксембургу, Сержіо да Роша з Бразилії. Перша зустріч оновленої ради відбувалася 24 і 25 квітня минулого року.