Папа прийняв на аудієнції Леонардо Ді Капріо
  • Птн, 29/01/2016 - 20:48

"Актор і захисник навколишнього середовища", - саме так охарактеризував себе на офіційній сторінці в "Твіттер" зірка американського кіно Леонардо Ді Капріо, якого 28 січня 2016 р. прийняв на аудієнції у Ватикані Папа Франциск. Знаменитий своєю діяльністю в галузі екології актор побажав зустрітися зі Святішим Отцем, якого вважає великим авторитетом у цій сфері, особливо після публікації енцикліки "Laudato si'".

У грудні 2015 р. Ді Капріо виступив на Міжнародній конференції з клімату, яка відбувалась в Парижі, а 19 січня 2016 р. на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, в ході якого отримав премію "Crystal Award" за внесок у захист навколишнього середовища.

Як повідомив журналістам глава прес-служби Апостольського Престолу, о. Федеріко Ломбарді, аудієнція відбулася на прохання актора і ніяк офіційно не висвітлювалася. "Ді Капріо багато займається проектами з охорони навколишнього середовища і звернувся з проханням про зустріч з Папою, якому теж близька ця тема", - сказав о. Ломбарді, нагадавши, що проблеми екології були в центрі останньої енцикліки Папи "Laudato si'".

Ді Капріо, один з найпопулярніших і високооплачуваних акторів Голлівуду, активно займається благодійною діяльністю в галузі захисту навколишнього середовища.