Папа призначив членів Ради з економічних питань
  • Нед, 09/03/2014 - 11:37

8 березня 2014 року Папа Франциск призначив вісім кардиналів і сім експертів з числа мирян в Раду з економічних питань, створену 24 лютого 2014 р. До складу нового органу Ватикану на п'ятирічний термін були включені кардинал Рейнхард Маркс, архиєпископ Мюнхен-Фрайзінгський, кардинал Луїс Кіпріані Торн, архиєпископ Ліми, кардинал Даніель Дінард, архиєпископ Гальвестан-Хьюстанський, кардинал Уільфрід Фокс Напієр, архиєпископ Дурбана, кардинал Жан-П'єр Рікар, архиєпископ Бордо, кардинал Норберто Рівера Коррер, архиєпископ Мехіко. Також до складу Ради увійшли кардинал Джон Тонг Хон, єпископ Гонконгу і кардинал Агостіно Валліні, Папський вікарій для Римської єпархії. Експерти-миряни призначені Первосвящеником походять з Мальти, Франції, Канади, Іспанії, Німеччини, Італії та Сінгапуру.

Глава прес-служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді зазначив, що кардинали Торн, Напієр, Рівера Коррер, Хонг Тон, Валліні, а також кардинал Жож Пел, новий префект секретаріату з економічних питань, були членами Ради кардиналів з організаційних та економічних питань Святого Престолу і Держави Ватикан.

Одночасно кардинал Пел і кардинал Маркс є членами Папської ради з допомоги Понтифіку в управлінні Церквою та вивченні проекту реформування Римської курії.

Відносини між Радою з економічних питань і Секретаріатом з економічних питань будуть позначені в спеціальних статутах, але в будь-якому випадку Рада буде мати окрему сферу діяльності, а не тільки дорадчу щодо Секретаріату. Походження її членів, згідно з о. Ломбарді, повинна відображати повсюдність Церкви, а проведення її першої зустрічі заплановано на травень 2014 року.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va