Папа: торгівля зброєю лежить в основі гуманітарної драми біженців
  • Птн, 03/10/2014 - 18:23

Саміт, який проходить 2-4 жовтня 2014 р. у Ватикані, відображає близькість і стурбованість Папи Франциска складною ситуацією на Близькому Сході. Про це повідомив глава прес-служби Апостольського престолу о. Федеріко Ломбарді. У зустрічі беруть участь апостольські нунції, що працюють в близькосхідному регіоні, представники Римської курії, Постійні спостерігачі Апостольського Престолу при ООН в Нью-Йорку і Женеві та при Європейському союзі.

На відкритті зустрічі Святіший Отець висловив занепокоєння у зв'язку з військовими діями і тероризмом, для якого людське життя нічого не варто. Папа нагадав про проблему торгівлі зброєю, яка лежить в основі багатьох проблем, а також про гуманітарну драму численних біженців. Папа Франциск підтвердив важливу роль молитви, а також закликав до визначення ініціатив та заходів, спрямованих на демонстрацію солідарності Церкви з християнами Близького Сходу.

З промовами до учасників зустрічі звернулися кардинал Держсекретар П'єтро Паролін, Префект Конгрегації у справах Східних Церков, апостольський нунцій в Сирії та Іраку, а також голова Папської ради "Cor Unum". Голова Папської ради з міжрелігійного діалогу говорив про перспективи діалогу з ісламом, а також про проблеми, з якими стикаються християни на Близькому Сході. Особистий посланець Папи в Іраку кардинал Фернандо Філоні розповів про свої нещодавні відвідини цієї країни. В рамках зустрічі передбачено також відкритий діалог між її учасниками.