Папа вітав працівників "швидкої священицької допомоги"
  • Птн, 14/08/2015 - 21:49

Папа Франциск направив особистий лист Мануелю Мартіну Сьйобергу, голові Федерації термінового і нічного священицького служіння, яка існує вже більше 60-ти років. До складу цього релігійного об'єднання Понтифік входив священиком. Мета цієї структури полягає в наданні духовної допомоги нужденним особам - хворим і вмираючим - в будь-який час дня і ночі. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

У своєму листі Папа, побажав, щоб подібне служіння розширювалося по всій Аргентині, а також за її межами. "Найближчий Позачерговий Ювілей Милосердя - це прекрасний привід, щоб зміцнити співпрацю між душпастирями і світськими віруючими в місії теплою підтримкою і ніжною допомогою хворим і вмираючим", - написав Папа. Він нагадав, що "у кожному з цих найменших присутній Ісус Христос".

Федерація термінового і нічного священицького служіння діє в Аргентині та Еквадорі. Вона виникла в 1950-і роки з ініціативи аргентинського адвоката Армандо Чезаре Санчеса. Одного разу вночі, він змушений був обійти з десяток парафій і храмів в пошуку священика для свого вмираючого сина. Він згадував, що тоді можна було знайти відкритим все: бари, аптеки, перукарні, книжкові магазини, але жодного костелу. Після того випадку виникла ідея заснування спеціальної "швидкої священицької допомоги", якою стала Федерація.