Папа закликав виявляти євангельське прийняття біженцям з України
  • Срд, 27/09/2023 - 13:40
Зустрічаючись із паломниками в день святого Вінсента де Поля, Папа Франциск нагадав про центральне місце любові до ближнього, заохочуючи також надавати необхідну підтримку українським біженцям.

Наприкінці загальної аудієнції в середу, 27 вересня 2023 р., яка значною мірою була зосереджена на темі міграції в контексті викликів, які переживає Середземномор’я, в словах Папи Франциска не забракло і згадки про тих, кого покинути свої домівки змусила російська агресія проти України.

Вітаючи польських прочан, Святіший Отець повернувся думкою до неділі, коли відзначався Всесвітній день мігранта і біженця, тема якого була: «Вільні обирати мігрувати чи залишатися». «Пам'ятайте про ваших братів і сестер з України, які були змушені покинути свою охоплену війною батьківщину і шукають допомоги, притулку і доброзичливості у вашій країні. Виявіть їм євангельське прийняття. Нехай благословить вас Бог», – сказав він.

Завершуючи аудієнцію, Папа Франциск, як звичайно, звернувся до молоді, хворих, похилих віком і молодят. «Сьогоднішнє літургійне спогадування святого Вінсента де Поля нагадує нам про центральне місце любові до ближнього. Закликаю кожного розвивати наставлення уваги до інших та відкритості на тих, хто потребує вашої допомоги», – мовив Святіший Отець, призиваючи на всіх Боже благословення.