Папа завершить створення трикілометрового муралу в Португалії
  • Чтв, 03/08/2023 - 11:27

Святіший Отець сьогодні, 3 серпня, вирушить у португальське місто Кашкаіш, де відвідає штаб-квартиру освітньої мережі Scholas Occurrentes, що у перекладі означає «Школа зустрічі», та візьме участь у завершенні графіті.

Про це пише Vatican News.

Під час зустрічі з юнаками та дівчатами Scholas Occurrentes Папа має нанести останні штрихи фарбою на мурал, довжина якого три кілометри. Цим буде завершено проєкт під назвою «Життя між світами», у якому взяли участь понад 2000 людей різного соціального, релігійного та національного походження.

Папський фонд Scholas Occurrentes займається освітніми проєктами для знедолених дітей та молоді у 190 країнах світу. Ця просвітницька організація виникла з ідеї Папи Франциска. Будучи ще архієпископом Буенос-Айреса, він ініціював освітні програми в аргентинській столиці, з яких розрослася ціла мережа. За даними Святого Престолу, сьогодні вона об’єднує понад 400 тисяч державних і приватних навчальних закладів і охоплює близько мільйона дітей.

Нагадаємо, що триває 42 Апостольська подорож Папи у Португалію з нагоди Світового Дня Молоді у Лісабоні. Долучитися до перегляду головних подій можна завдяки прямим трансляціям на телеканалі EWTN Україна, що також доступний в кабельних мережах, мережах цифрового телебачення MEGOGO, SWEET.TV, DIVAN.TV та в інтернеті (сторінка facebookyoutube та сайт www.ewtn.org.ua).