Папа зустрівся з турецькою молоддю, що постраждала від землетрусу
  • Птн, 04/08/2023 - 14:14
Перша половина другого дня Папи Франциска в Португалії завершилася зустріччю з юнаками і дівчатами з Туреччини, які подякували за підтримку, надану після руйнівного землетрусу на півдні країни, що стався на початку лютого.

На завершення першої половини другого дня перебування в Лісабоні, присвяченої зустрічі з університетською молоддю та вихованцями «Scholas Occurrentes», Папа Франциск, повернувшись 3 серпня 2023 р. до Апостольської нунціатури, зустрівся з приблизно 40 молодими людьми різних християнських конфесій та різного походження, що прибули з Туреччини, яка на початку лютого цього року постраждала від землетрусу. Їх Супроводжував генеральний вікарій Апостольського вікаріату Анатолії.

Про це повідомила прес-служба Святого Престолу, зазначивши, що юнаки та дівчата подякували Папі за допомогу, отриману після землетрусу. Святіший Отець Франциск висловив свою близькість до страждань, пережитих тими, хто зазнав руйнувань, спричинених землетрусом, відзначивши їхню мужність та виклик «відбудовувати, також і в житті». Під час зустрічі, яка тривала приблизно півгодини і завершилася молитвою «Отче наш», також відсвяткували день народження дівчини, якій сьогодні виповнюється 23 роки.