Папі подарували велосипеди з електричним приводом
  • Птн, 29/01/2016 - 20:44

Під час загальної аудієнції 27 січня 2016 р.  Папа Франциск отримав в подарунок 10 велосипедів з електричним приводом від компанії в Тоскані. Це знак подяки за оголошену торік папську енцикліку "Laudato si'". Велосипеди будуть служити співпрацівникам прес-служби Апостольського Престолу.

В енцикліці, присвяченій, між іншим, захисту навколишнього середовища, Франциск висловлюється за більш широке використання альтернативних джерел енергії в екологічних цілях. Завдяки цьому, його почали називати "екологічним папою".
Папа раніше вже отримував в подарунок велосипеди, більшість з яких передав на традиційну Ватиканську лотерею на підтримку благодійності.

Франциску неодноразово вручали незвичайні подарунки. Наприклад, футбольний клуб "Bayern" передав Святійшому Отцеві прибуток від однієї з товариських зустрічей, що склав один мільйон євро. У 2014 р, на своє 80-річчя Франциск отримав від сільськогосподарських підприємств з Іспанії 800 кілограмів пташиного м'яса, а "Harley-Davidson" з США, відомий у всьому світі виробник мотоциклів, в рамках святкування свого 110-річчя подарував понтифіку мотоцикл. Незабаром після цього він був виставлений на аукціон, щоб отримані від його продажу гроші призначити на благодійність.