Підтверджено здійснення чуда за заступництвом папи Павла VI
  • Срд, 09/04/2014 - 13:12

Як ми вже повідомляли, папа Павло VI невдовзі може бути проголошений блаженним, оскільки ще в лютому цього року, група богословів Конгрегації Канонізаційних Справ одноголосно визнала чудесний характер зцілення дитини за заступництвом Джованні Батісти Монтіні, тобто папи Павла VI (1963-78) – повідомив на порталі vaticaninsider Андреа Торніеллі. Це чудо ще буде досліджене та оцінене кардиналами та єпископами – членами тієї дикастерії, потім його має затвердити папа, і лише потім буде визначена дата беатифікації.

12 грудня минулого року позитивну характеристику про тривале зцілення, яке неможливо пояснити науково виразила комісія медичних експертів Конгрегації Канонізаційних Справ, натомість 20 грудня 2012 р. Бенедикт XVI підписав декрет про „героїзм чеснот” слуги Божого Павла, в такий спосіб закриваючи канонічний процес. Для визначення дати беатифікації бракувало лише чуда, і ця перешкода вже подолана.

Постулятор справи о. Антоніо Марраццо вибрав випадок ще ненародженої на той час дитини з початку 90-тих XX ст. в Каліфорнії (США). В молодої вагітної жінки лікарі виявили проблеми з плодом і з огляду на наслідки для мозку, що настають в таких випадках, запропонували їй єдине на їх думку правильне рішення – перервати вагітність. Однак майбутня мама не погодилася з тим і вирішила доносити зачату дитину, уповаючи при тому – як зізналася сама – заступництву Павла VI, котрий у 1968 р. оголосив енцикліку „Humanae vitae”.

Дитина народилася без проблем, але з виявленням всієї справи на яв, очікувано кілька років, щоб дитина виросла, щоб чітко встановити відсутність будь-яких наслідків проблем з періоду вагітності і тим самим підтвердити чудесне зцілення.

Йдеться про дійсно незвичайну та надприродну подію, яка сталася завдяки заступництву Павла VI” – сказав у 2012 році Ватиканському Радіо о. Марраццо. Він звернув увагу, що це зцілення вписується в „лінію навчання” папи, котрий дав світові згадану енцикліку, а це чудо пов’язується з «захистом життя» вираженому в цьому документі, а також з захистом сім’ї, так як енцикліка говорить про подружню любов, а не лише про зачате життя”.

Впродовж всього минулого року тривали жваві дискусії навколо того випадку, передусім в середовищах лікарів і рішення групи богословів закриває всю справу. В листопаді 2013 р. Наступник Кардинала Монтіні – папи Павла VI на кафедрі архієпископа Мілану Кардинал Анджело Скола у промові на симпозіумі присвяченому подорожі Павла VI до Святої Землі (в січні 1964 р.) згадав про його беатифікацію, „яка повинна настати відносно швидко”.

Джерело: http://diocese-lviv.org