Піттсбург: після втручання єпископа в університеті скасували «літургію ЛГБТ»
  • Чтв, 15/06/2023 - 16:11

В урочистість Тіла Господнього, що в Католицькій Церкві відзначали 11 червня, в одному із університетів Піттсбурга (штат Пенсильванія, США) хотіли провести захід під назвою «Літургія гордості». Однак після втручання єпархіального єпископа Девіда Зубика, керівництво закладу відмовилось від проведення цієї події.

У листі від 31 травня єпископ Зубик наголосив, що запланована подія викликає дуже велику суперечність. На «літургію», що мала відбутись у каплиці Святого Духа в університеті Дюкейн, були запрошені «ЛГБТ-католики», сім’ї та «друзі», інформує CNA.

Організаторами були «Католики за зміни у нашій Церкві» та інші групи, включаючи Піттсбурзьку парафію ЛГБТ-служіння при парафіях св. Марії Магдалини та св. Йосипа Робітника.             

Після розголошення звістки про заплановану подію, в єпархії вибухнула реакція, кульмінацією якої став лист єпископа Зубика, надісланий священникам, дияконам та семінаристам єпархії.

У своєму листі єп. Зубик наголосив, що ні він, ні ректор університету не були повідомлені про цю «літургію», аж поки до їхніх офісів не почали надходити скарги. Він додав, що ані не був поінформований про цю подію, ані не давав на її проведення свого благословення.

«Як Церква, ми усі маємо відповідальність любити тих, хто відчуває одностатеву привабливість. Але водночас Церква не може підтримувати поведінку, яка суперечить Божому закону».

На завершення єпископ написав, що просить скасувати запланований захід. «Сподіваюсь, що оскільки Церква у Піттсбурзі приймає спільноту ЛГБТ, то і ця спільнота взамін прийматиме Церкву та Її вчення», - зазначив єпископ.

«Маю надію, що усі, включаючи спільноту ЛГБТ, зберуться 11 червня в наших храмах і каплицях, щоб святкувати велику урочистість Тіла Христового і зосередять свою увагу на Тілі Христовому у Пресвятій Євхаристії та Тілі Христовому – Церкві»,- наголосив він.