Поблизу Торонто згорів дотла греко-католицький храм
  • Нед, 06/04/2014 - 20:51

Вогонь цілком знищив храм УГКЦ, розташований у Бремптоні, Онтаріо. Пожежа в церкві св. Пророка Іллі розпочалась 5 квітня близько 7 години ранку, і, за словами свідка, вже о 8:10 вся будівля була охоплена вогнем.

Як інформує CBCNews, на екстренний виклик приїхало більше 15-ти пожежних машин та десятки пожежників, однак після того, як їм вдалось загасити полум’я, від повністю дерев’яного храму залишився лише каркас. За словами рятувальників, на місці події їм випало нелегке завдання, оскільки поблизу храму не було пожежних гідрантів, в ставку, що неподалік, замерзла вода, а сильний вітер швидео поширив полум’я.

Як повідомила поліція, в часі пожежі ніхто не постраждав. Причиною пожежі, швидше за все, став спалах в підвальному приміщенні храму. Наразі триває розслідування на місці події.

Мер Бремптона Сюзан Феннел, котра прибула на місце події, зазначила, що місцеві греко-католики є «спільнотою глибокої віри, і ця подія є просто трагедією».

Серед речей, що вціліли після пожежі: Євангеліє, чаша і антимінс.

Наразі Літургії будуть відправляти в парафіяльному будинку та в школі св. Августина, що поблизу.

Храм св. Пророка Іллі був побудований у 1995 році коштом благодійних внесків. Сама парафія розпочала свою діяльність на цій території ще у 1976 році.

За матеріалами: http://www.cbc.ca