Погіршується становище дітей у всьому світі
  • Втр, 25/02/2020 - 11:10

Не тільки військові конфлікти, голод та відсутність доступу до медичної допомоги загрожують життю та майбутньому дітей. Негативний уплив на їхнє здоров’я має також забруднення довкілля та агресивна реклама, що підштовхує молодь до фаст-фуду, алкоголю та тютюну.

В останньому звіті Дитячого фонду ООН, ЮНІСЕФ, чітко зазначається, що становище дітей у всьому світі значно погіршується. Жодна країна не захищає достатньо добре їхнє здоров'я та майбутнє. Дослідження провели у 180 країнах: тих, що характеризуються хронічною бідністю, частими посухами та нескінченними війнами, а також у найбільш розвинених та багатих.

ЮНІСЕФ б’є на сполох, що у бідних країнах аж 250 млн дітей до 5 років не матимуть шансу розвинути свій потенціал. Їхній долі загрожують гуманітарні кризи, конфлікти, стихійні лиха та нові проблеми, які щораз більше пов'язані зі зміною клімату. У звіті наголошується, що в багатих країнах забруднення повітря та поганий спосіб життя мають однаково негативні наслідки. Порівняно з 1975 р. дитяче ожиріння зросло аж в 11 разів (з 11 млн до 124 млн). Реклама негативно впливає на наш спосіб життя. Дітей щороку бомбардують 30 тис. різних реклам, які впливають на їхній спосіб життя. Наприклад, підрахували, що лише в Австралії під час телевізійних трансляцій футбольних матчів, крикету та регбі транслювали 51 млн реклами алкогольної продукції. У звіті також наголошують, що спосіб життя в розвинених країнах чітко свідчить про те, що не мислимо далекоглядно і не думаємо про наслідки, які це матиме для майбутніх поколінь.