Португалія: Собор у Фатімі знову відкрито
  • Срд, 03/02/2016 - 11:52

У другій половині дня 2 лютого у Фатімі відкрили Базиліку Матері Божої святого Розарію. Храм був закритий з весни 2014 року через ремонтні роботи.

Як зазначив під час інавгураційної Меси відкриття відреставрованого храму єпископ єпархії Лейрія-Фатіма Антоніо Марто, один із знаків модернізації уБазиліціє новий вівтар. “Не випадково урочисте відкриття Базиліки є в той день, в який Церква пригадуєбогопосвячене життя. Символом цього є, зокрема, чисельна під час сьогоднішньої Літургії присутність представників монаших орденів”, - сказав єпископМарто.

В ході робіт в храм відремонтовані були не тільки стіни, але також і системи освітлення і вентиляції. Капітальний ремонт відбувся такожв органахв головному хорі Базиліки. “Роботи в середині храму були складними і включали в себе кілька етапів. В їх ході реставрували, зокрема, місце поховання Лусії, Жасінти і Франциска. Ремонт стосувався там заміни підлоги та каменя на надгробних плитах маленьких візіонерів”, - повідомила Кармо Родейа, прес-секретар Санктуарія у Фатимі.

В результаті ремонтних робіт в Базиліці Матері Божої Фатімської розширився доступ до могил трьох пастухів, а також збільшено кількість зон, якими в середину об'єкта можуть входити паломники.

Будівництво Базиліки Матері Божої святого Розарію почалося в Фатімі в 1928 р., після одинадцять років з часу об'явленняМатері Божої в цьому португальському селі. Храм був освячений в 1953 році. Рік після цьогоПапа Пій ХІІ надав церкві титул Малої Базиліки. Підраховано, що кожен рік храм відвідує цю близько 1 млн. паломників з усього світу.