Посол Канади в Україні відвідав Шпиталь Андрея Шептицького
  • Чтв, 04/02/2016 - 20:52

4 лютого 2016 р. Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні п. Роман Ващук, перебуваючи у м. Львові, завітав до Шпиталю митрополита Андрея Шептицького.

Пан Посол познайомився з адміністрацією Шпиталю, представники якої розповіли про діяльність лічниці, яку заснував Митрополит Андрей Шептицький і яка є одним із небагатьох медичних закладів в Україні, де дбають про невиліковно хворих.

Пан Посол Канади мав змогу ознайомитись з функціонуванням відділень Шпиталю та досягненнями  закладу, зокрема у сфері паліативної опіки, а також у сфері медико-соціологічної  та духовно-психологічної допомоги, а також дізнався про потреби Шпиталю для покращення функціонування та можливості розвитку установи.

Пан Посол наголосив на важливості розвивати вже запроваджений у Шпиталі Центр психічного здоров’я та проект «Домашня опіка» для підтримки як пацієнтів, так і їх родичів.

Він також розповів, що організації українців в Канаді продовжують надавати підтримку Україні. Зокрема зараз безпосередньо для Шпиталю діаспора готує реанімобіль.

Окрім офіційної мети візиту, пан Роман Ващук зазначив, що має і особисте зацікавлення в історії Шпиталю митрополита Андрея Шептицького, адже колись в ньому працював його родич – лікар дерматолог-венеролог Евген Дурдело.

Пан Ващук також сказав, що діаспора в Канаді воліє допомагати українцям через церковні організації, бо до них має більшу довіру. За його словами, хоча люди і могли втомитись допомагати, однак не розчарувались. «Українські соціальні мережі можуть кинути в розпач навіть найстійкішу людину. Це треба мати на увазі. Бо коли людина живе в реальному середовищі, вона бачить, що відбувається насправді. А коли тільки читаємо, то спостерігаємо лише згущення найяскравіших чи то позитивних, чи то негативних моментів», – додав він.

На завершення зустрічі офіційний представник Канади в Україні запевнив, що Канада продовжуватиме допомагати Україні як на офіційному державному рівні, так і на рівні церковних і суспільних громад.