Посвячення наріжного каменя Дому Милосердя у Львові
  • Срд, 17/06/2015 - 14:19

16 червня 2015 року Архієпископ Мечислав Мокшицький посвятив наріжний камінь під будівництво Дому Милосердя у Львові, яким опікуватимуться брати альбертинці. З цієї нагоди в розташованому поряд храмі Матері Божої Неустанної Помочі Його Ексцеленція очолив Святу Месу та виголосив проповідь. Співслужили Канцлер Митрополичої Курії о. Владислав Гримський, декан Львівський о. прелат Ян Нікєль, о. прелат Анджей Легович, Директор Релігійної місії «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії о. В'ячеслав Дорош, настоятель храму Матері Божої Неустанної Помочі о. Анджей Яґєлка та інши священики.

На спільній молитві були монахи альбертинці на чолі зі Старшим Братом (Генеральним настоятелем) Згромадження Братів Альбертинців Францішком Ґжелькою, який склав подяку Архієпископу Мечиславу Мокшицькому за запрошення повернутися до Львова й служити найзлиденнішим верствам населення цього міста. Принагідно зауважив, що зі Львовом була пов’язана доля засновника їхнього Згромадження св. Альберта Хмельовського (брата Альберта).

Із храму процесія вирушила на будівельний майданчик, де відбулося урочисте підписання акту, який закладено в капсулу, вміщену до спеціальної ніші з наріжним каменем, що його посвятив Архієпископ Мечислав Мокшицький. Присутні священики й вірні мали змогу дізнатися про історію Згромадження братів альбертинців та їхнє служіння у Львівській Архідієцезії в період до завершення Другої світової війни. У Домі Милосердя імені св. Брата Альберта, який почали споруджувати в січні ц.р. у Львові, брати альбертинці опікуватимуться бездомними. Передбачено притулок для 30-40 осіб, кухня для убогих, лазня та учбові майстерні для бездомних. Монахи альбертинці сподіваються, що спорудження Дому Милосердя вдасться завершити у Рік Милосердя, який проголосив Святіший Отець Франциск.