«Працюймо не з примусу, а за покликом серця», - Блаженніший Святослав до працівників Патріаршої курії під час зустрічі через Zoom
  • Птн, 03/07/2020 - 20:33

Нехай Господь благословить всіх нас, щоб ми разом, як спільнота Патріаршої курії, змогли дати гідну відповідь на всі виклики, які стоять перед нашою Курією, Церквою і перед усім суспільством.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час онлайн-зустрічі з працівниками Патріаршої курії, що відбулася 3 липня в програмі Zoom.

На початку зустрічі Глава Церкви подякував усім за можливість принаймні в такий спосіб - через засоби сучасних технологій, збиратися і разом працювати. Він зауважив, що насамперед слід подумати, як Курія працюватиме надалі в умовах пандемії.  

Відтак Предстоятель Церкви повідомив усіх про те, що о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії, завершує роботу в Патріаршій курії і повертається на служіння до Римської Апостольської столиці.

«Отче Андрію, сьогодні особисто, від імені Синоду Єпископів та від усіх працівників дякую за три роки вашої праці в Патріаршій курії. Дякуємо вам за все добро, яке ви зробили для центральної структури нашої Церкви. Наша Курія перебуває у стані реформи. Дякуємо, що ви її започаткували. Думаю, що все те, що ми разом розпочали, продовжуватиметься. Ваша праця назавжди залишить слід у структурі Патріаршої курії», - сказав він.

«Бажаю, щоб ваше подальше служіння теж було сповнене Божими благодатями. Перебуваючи на служінні там, не забувайте про нас, про нашу рідну Церкву-матір і Патріаршу курію. Сподіваюся, що наша співпраця, хоч в іншій формі, буде продовжуватися», - додав Глава Церкви.

Отець Андрій Максимович висловив подяку Блаженнішому Святославу за довіру адмініструвати Патріаршу курію. Священник подякував Синоду Єпископів, а також всім владикам, які працюють у складі Патріаршої курії, зокрема владиці Володимиру Війтишину, правлячому архиєрею Івано-Франківської архиєпархії, і владиці Ігорю Возьняку, Львівському митрополиту, на території якого працює частина Патріаршої курії. «Дякую всім вам за те, що впродовж цих трьох років ми взаємно збагачувалися», - сказав священник.

Тимчасово обов’язки адміністратора Патріаршої курії виконуватиме о. Володимир Містерман, дотепер заступник адміністратора Курії.

Після цього Блаженніший Святослав представив працівникам оновлену структуру і підпорядкування в Курії. Зокрема, він розповів про своє бачення діяльності Курії в умовах карантину і в посткоронавірусному світі.

«Дякую всім, особливо сестрі Севастіяні Карвацькій, голові Комісії УГКЦ у справах охорони душпастирства здоров’я, за те, що ми змогли швидко перебудуватися і послужити суспільству... Дякую, що ми мобілізувалися і допомогли людям.  Карантин чи зміна виду роботи – це не відпустка. Інтенсивність праці в часи карантину не зменшилася, а зросла в десятки разів. Бажаю всім благословенної праці, міцного здоров’я і 36.6», - додав на завершення Блаженніший Святослав.