Предстоятель УГКЦ зустрівся з міністром закордонних справ України
  • Птн, 15/05/2020 - 17:54

15 травня 2020 року у резиденції поряд із Патріаршим собором відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви, з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою на прохання останнього.

Під час зустрічі пан міністр, насамперед, висловив високу оцінку діяльності Греко-Католицької Церкви на міжнародній арені. Подякував за всі моменти співпраці між УГКЦ і Міністерством закордонних справ України, особливо за обстоювання інтересів нашої держави, поширення правди про війну в Україні, а відтак за сприяння тому, що стосується підтримки з боку інших держав чи громад нашої країни.

Пан Кулеба схвально висловився про соціальне служіння, підтримку і захист прав наших заробітчан, які опинилися в особливих обставинах у контексті коронавірусної кризи. Міністр подякував Церкві за те, що вона сьогодні є пристановищем і підтримкою для наших вірних, у якій вони можуть знайти розраду, захист і допомогу.

Під час зустрічі сторони узгодили кроки співпраці на майбутнє в різних країнах світу. «Це необхідно для того, щоб наші люди змогли почуватися захищеними своєю державою і підтриманими своєю Церквою, а також щоб ми разом могли говорити правду про Україну і про війну в Україні тапро ті обставини, в яких ми сьогодні живемо», — сказав Предстоятель УГКЦ.

Зі свого боку Глава Церкви подякував міністрові за готовність співпрацювати з Церквою. Він задекларував, що єпархії та парафії УГКЦ у різних країнах світу справді є зацікавлені у співпраці з представництвами нашої держави. Позаяк від нашої співпраці залежить добро України і наших громад у всьому світі.

Блаженніший Святослав поінформував Дмитра Кулебу про Звернення католицьких єпископів України до української влади та всіх людей доброї волі щодо сурогатного материнства. Він також подякував міністрові за його позицію щодо цього питання, яке цими днями гостро виринуло в контексті подій в Україні.