Прем'єр-міністр Угорщини: Без християнства ми приречені на поразку
  • Втр, 25/02/2020 - 16:18

Лише повернення до консервативних та християнських цінностей дасть сенс діяльності та існуванню Європейської народної партії, – вважає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Політик скерував спеціальний меморандум у цій справі до партнерів з Європарламенту, які засідали в цій фракції. Він наголосив, що лише таким чином ЄНП може бути успішною.

За словами Орбана, ЄНП, відмовляючись від політики, заснованої на християнських цінностях, антимарксизмі чи традиційній моделі сім’ї, приречена на поразку. На його думку, те, що століттями було силою латинської цивілізації, сьогодні ефективно замінюється гендерною ідеологією, масовою міграцією, культурним марксизмом тощо.

Прем'єр-міністр Угорщини наголосив, що колись права ЄНП зараз має більше спільного з широко зрозумілою сучасною лівою, під гаслом «лібералів, соціалістів чи зелених».

Орбан також звинуватив політиків ЄНП в тому, що завдяки їхній помилковій політиці «поглибилися розбіжності між країнами-членами Східної та Західної Європи».

У своєму меморандумі Орбан закликав партії, що входять до складу ЄНП, шукати союзників насамперед серед традиційно зрозумілих правих партій, а не лише лівих.