Про комунікацію Церкви, медій та суспільства дискутували на факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка
  • Птн, 02/05/2014 - 03:21

29 квітня на факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка відбувся круглий стіл «Церква – медії – суспільство: шляхи пошуку комунікації». З студентами-журналістами «Дискусійного клубу» зустрілися церковні прес-секретарі, експерти та журналісти, що працюють у релігійній тематиці. 
 
Прес-секретарі львівських єпархії УГКЦ, УПЦ КП та УПЦ МП розповіли про головні принципи, труднощі та перспективи роботи церковної прес-служби.
 
Зокрема о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ, звернув увагу на зміни в подачі інформації прес-служби УГКЦ, які відбулися за останні роки. «Відбувся якісний зріст роботи прес-служби: від інформування до тлумачення позиції Церкви», – сказав о. Павло Дроздяк.
 

Про те, що існування церковної прес-служби не тільки полегшує роботу журналіста, а й роботу церковної структури, зауважив релігієзнавець Андрій Юраш. На думку експерта, церкви мають розвивати і власні прес-служби та медії, і активно контактувати з світськими журналістами, експертами, щоб збільшити цікавість до релігійної інформації у суспільстві.

Журналісти розповіли студентам, на що особливо варто зважати у роботі з релігійною інформацією, та проілюстрували своє розуміння професійної етики цікавими прикладами.

«Ця дискусія була початком медіа-конфесійного діалогу», – вважає її модератор Юліана Лавриш. Круглий стіл з прес-секретарями, експертами і журналістами на тему комунікації поміж Церквою, медіями та суспільством був підсумком роботи «Дискусійного клубу» цього місяця, оскільки студенти впродовж попередніх зустрічей вже обговорювали журналістські матеріали, релігійні фільми, твори Андрея Шептицького.

Розглянути питання «Церква – медії — суспільство: шляхи пошуку комунікації» студентам запропонувала координатор «Дискусійного клубу» та одна з його засновниць Юліана Лавриш, аспірантка факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. На її думку, ця дискусія допоможе студентам охарактеризувати найважливіші духовні аспекти сучасної доби та їх висвітлення у ЗМІ. Проблеми релігійної журналістики Юліана Лавриш досліджує у своїй науковій роботі та знає з досвіду як журналіст газети «День».

«Дискусійний клуб» на факультеті журналістики існує приблизно два роки. Там студенти мають можливість обговорити найактуальніші проблеми сучасного суспільства, вдосконалити свій професіоналізм та творчі навики.

Більше інформації про «Дискусійний клуб» можна дізнатися тут: https://www.facebook.com/debate.cl?fref=ts.

Наталя Гадьо

фото «Дискусійний клуб»