Протягом 19-23 травня 2014 року у с. Зарваниця відбувається з’їзд ректорів греко-католицьких семінарій
  • Чтв, 22/05/2014 - 23:49

Представлення Львівської Духовної Семінарії Святого Духа на цьому з’їзді ректорів було покладено на отця-ректора Ігоря Бойка та отця Ореста Демка, віце-ректора нашої Семінарії. Очільником та духовним провідником цьогоріч став Владика Кен (Новаківський), який прибув із єпархії Нью-Вестмінстера. Саме із його благословення розпочалися з’їзд та перше засідання ректорів.

Наступний день розпочався із Божественної Літургії, очолюваної Владикою Кеном, у якій взяли участь представники Комісії у справах духовенства, що й складається із ректорів Семінарій. Одразу по завершенні Літургії отці взялися до плідної праці, що проходила у жвавих дискусіях. Основною темою цього дня стала інтеграція послання Блаженнішого Святослава (Шевчука) «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» у формацію духовенства у греко-католицьких семінаріях. А опісля обіду – поділ на групи для більш детального обговорення актуальних питань формації нової генерації нашої Церкви. Зокрема, було розглянуто питання уніфікації навчальної частини та програми.

21 травня 2014 року було наповнене історичною подією для Української Греко-Католицької Церкви – хіротонією нового Ієрарха для Харкова Владики Василія (Тучапця). Саме тому, отці-ректори цього дня поспішили на Божественну Літургію, яка служилася в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового задля прийняття участі в хіротонії. Вартує також згадати, що перед Літургією відбулася спільна молитва усіх учасників з’їзду у каплиці, встановленій на вул. Інститутській за всіх новітніх героїв України, які поклали свої життя за гідність та свободу нашого народу. Відтак, після панахиди отці, пройшовши Хрещатиком та обговорюючи події Майдану направилися до Патріаршого Собору.

А вже 22 травня 2014 року до зустрічі долучилися представники Ужгородської греко-католицької богословської академії ім. блаженного священномученика Теодора Ромжі. Відтак, відбулася доповідь отця Йосафата Мощича, голови Євангелізаційної ради УГКЦ, який представив усім присутнім інформацію про Декаду місійності, яка невдовзі відбудеться в нашій Церкві. Особливий акцент доповідач поставив на вихованні майбутніх душпастирів в місійному дусі.

Сам з’їзд ректорів триватиме до п’ятниці, 23 травня. Тому, ретельно продовжуємо відстежувати інформацію із місця події.

Інформацію надав: о. Орест Демко, віце-ректор Львівської Семінарії

Джерело: www.lds.lviv.ua