Рекордна кількість заявок на Світовий День Молоді
  • Птн, 10/06/2016 - 15:54

Згідно заяві прес-секретаря Всесвітніх Днів Молоді у Кракові Дороти Абделмоула під час варшавської презентації програми візиту Папи Римського Франциска до Кракова, на участь у СДМ вже подали заяви близько 600 тис. учасників.

Прес-секретар підкреслила, що це є рекордом у порівнянні з іншими країнами, де відбувалися попередні СДМ. Для прикладу, у Мадриді було зареєстровано 420 тис. людей, а у Ріо-де-Жанейро – 355 тис. учасників.

Дорота Абделмоула звернула увагу на те, що 170 тисяч серед усіх зареєстрованих – це молодь із самої Польщі. Загалом в зустрічі с Папою візьмуть участь представники зі 185 країн світу. Очікується, що у недільній Святій Месі, яка буде вершиною Світових Днів Молоді, візьме участь від 1,5 до 2 мільйонів учасників.

Вже закінчилася реєстрація волонтерів. Для допомоги в організації та проведенні СДМ зголосилося 20 тис. молодих людей, натомість 40 тис. волонтерів будуть допомагати гостям з-за кордону. Для учасників СДМ приготовлено 300 тисяч нічлігів.

Нагадуємо: Останній Всесвітній День Молоді відбувся у Ріо-де-Жанейро у 2013 році. Місце і час проведення наступного Світового Дня Молоді будуть проголошені Папою Франциском під час завершення СДМ у Кракові.