Сенат штату Гаваї хоче дозволити евтаназію для смертельно хворих, яким залишилось жити менше півроку
  • Срд, 15/03/2017 - 11:53

Сенат штату Гаваї схильно проголосував за пропозицію запровадити закон, який дозволить особам, які смертельно хворі і лікарі обіцяють їм не більше півроку життя, попросити лікаря виписати їм смертельну дозу ліків.

За такий проект проголосувало 22 осіб, 3 «проти» і 2 «утримались». Тепер проект закону SB 1129 «Про медичну допомогу при смерті» перейде на розгляд в Палату представників.

Католицька Церква на Гаваях активно виступає проти такого закону. У зверненні від 24 лютого, Конференція католиків Гаваїв видала заяву, в якій наголосила, що легалізація евтаназії «може підірвати роль лікаря як того, хто лікує; вона може назавжди змінити відносини між лікарем і пацієнтом, а також знизити якість турботи, яку пацієнтові надають до кінця життя».

Конференція католиків також організувала петицію, якій вже вдалось зібрати більше 5 тисяч підписів проти запровадження таких заходів.

Католицькі єпископи Гаваїв також звернулись до вірних, називаючи спроби легалізувати смерть з допомогою лікаря «вовком в овечій шкурі» і «ще одним проявом культури смерті», інформує Catholic Herald.