Сестри Ордену Святого Бенедикта повертаються до Львова
  • Суб, 19/03/2016 - 19:06

Сьогодні, в Урочистість святого Йосифа, Архієпископ Митрополит Львівський освятив ділянку та хрест і вмурував наріжний камінь під зведення монастиря Сестер Ордену св. Бенедиктау Солонці. Монастир буде названий на честь покровителя Церкви – св. Йосифа.

На святкування прибули Сестри з Абатства Непорочного Зачаття ПДМ з Житомира на чолі з Абатисою Матірю Кларою Свідерською.

Особливими гістьми сьогоднішнього свята була родина Йосифа та Йозефіни Відеркер з доньками Сузанною та Ґабріелою із Швейцарії, котрі виділили кошти на придбання ділянки під монастир та являються основними фундаторами цього монастиря.

Прибули священики та монахині із львівських парафій, представники місцевої влади та юудівничі і архітектори цього комплексу.

Розпочалося святкування читанням Євангелія, далі було освячено хрест і ділянку. Після того канцлер Курії о. Владислав Гримський зачитав буллу про зведення монастиря сестер Бенедектинок.

У текст булли зокрема заначалося, що перебування сестер-бенедиктинок у Львові налічує 400 років, і тепер після майже 80 років перерви сестри повертаються у це місто.

Текст булли латинською мовою з підписами Архієпископа Мечислава, Матері Абатиси Клари, фундаторів – родини Відеркер та інших визначних осіб нашої дієцезії було заховано до металевої туби і запечатано печатками, потім Архієпископ М. Мокшикий та Абатиса Клара вклали тубу до фундаментів.

Такж до фундаментів було покладено наріжний камінь із собору св. Петра, який передав Архієпископу Мечиславу Папа Франциск під час минулорічного візиту ad limina. Цей камінь благословив також папа емерит Бенедикт XVI.

На завершення святкування Абатися Клара, дякуючи Богові за дар і можливість повернення до Львова і подаурвала родині Відеркер ікону св. Йосифа, написану сестрою з їхнього абатства, з благословенням щоб святий Йосиф, якому була довірена опіка над Ісусом та Пресвятою Дівою з такою ж ніжністю та турботою опікувався родиною Йосифа та Йозефіни.

Дякуємо Богові за ті діла що чинить у нашій Церкві сьогодні.