Що далі з анкетою Папи Франциска?
  • Птн, 08/11/2013 - 12:01

Анкета Папи Франциска - запитальник, розісланий єпархіям усього світу перед ІІІ Позачерговою Асамблеєю Синоду Єпископів, запланованою на жовтень 2014 року, вже дійшли до своїх адресатів - єпископів.

"Єпископ єпархії зобов'язаний відповідати на запитальник, але попередньо він повинен передати анкети деканатам і парафіям та зібрати відповіді", – розповідає єпископ Войцех Полак, генеральний секретар єпископської конференції Польщі.

Найімовірніше, анкети потраплять до парафіяльних душпастирських рад, а після заповнення повернуться до єпископа. Вибір методології заповнення анкети залишається за ординаріями. Єпископи до кінця цього року мають надіслати заповнені запитальники Секретаріату єпископату своєї країни, котрі, у свою чергу, наприкінці січня 2014 року – до Генерального Секретаріату Синоду у Ватикані, оскільки Рада Секретаріату збереться в лютому наступного року.

"Такого роду анкети перед Синодом вже розсилалися у минулому, різниця полягає в тому, що вони стосувалися конкретних документів, у той час як зараз цей документ знаходиться на стадії підготовки", – говорить єпископ Полак.

ІІІ Позачергова Асамблея Синоду Єпископів під назвою «Завдання душпастирства сім'ї в контексті євангелізації» відбудеться 5-19 Жовтня 2014 року у Ватикані. Генеральний Секретаріат Синоду оголосив підготовчий документ одночасно з анкетою, що має бути передана до деканатів і парафій місцевими єпископатами для отримання конкретних і реальних даних щодо тематики Синоду.

Як повідомляє wiara.pl, аналогічне прохання було спрямоване до інших інституцій, які візьмуть участь у Синоді. Відповіді повинні надійти до Генерального Секретаріату Синоду Єпископів до кінця січня, а під час запланованого на лютий засідання Ради Секретаріату мають бути проаналізовані. На підставі цього буде випрацьований документ Instrumentum Laboris.