А що, коли й справді ВІЙНА?!
  • Втр, 08/04/2014 - 20:44

Хроніка подій:

02.12.2013р. м.Івано-Франківськ, склади Мальтійської Служби Допомоги. Мальтійці, 15 хлопців-волонтерів збираються до Києва з польовими кухнями, щоб організувати харчування людей на Майдані. З собою взяли все: 2 кухні, обладнання, столи\лавки, сім 30-літрових термосів, чотири намети, продукти та дрова на початок … Перед нами на полицях лежить 15 медичних носилок, які колись, років десять тому, «невідомо для чого» подарували нам наші німецькі партнери. «Берем?» – питає хтось з наших, легко усміхаючись. «Ти що! Для чого, кого там будемо носити?» – відповідає решта майже одноголосно…

19.02.2014р. Київ, Майдан Незалежності, Мальтійська польова кухня. Прибігають медики: «Хлопці! Носилки, фанера, щити, покривала є!? Потрібно виносити поранених і вбитих…»

Хто б міг подумати?! Хто цього очікував? Хто готувався до цього? Ніхто! Хто знає, можливо тоді, 2 грудня, взявши з собою носилки, маючи знання і навички з надання першої допомоги, можна було б суттєво скоротити страждання пораненим на Майдані або й врятувати життя…

Сьогодні. Ми маємо вже іншу Країну, іншими стали її мешканці. Тепер у нас є Небесна Cотня. Є нові виклики і загрози нашій Незалежності, які і далі перевіряють суспільство на готовність діяти в екстремальних умовах.

Мальтійська Служба Доромоги здобула неоціненний досвід організації польової кухні на Майдані, посеред міста, в холод, коли відсутні водопостачання, каналізація, електроенергія. Протягом 107 днів праці в Києві мальтійцями було приготовано 416 тисяч порцій страви і понад 1 мільйон порцій чаю. За найскромнішими підрахунками, вартість наданої допомоги мітингуючим становить 5 мільйонів 96 тисяч гривень.

На жаль, надінтенсивне використання (24 години на добу, мороз до -25, відкритий вогонь) наших польових кухонь, наметів, електрогенераторів та іншого обладнання призвело до значних ушкоджень. Їх робочий ресурс вичерпано і вони майже не підлягають подальшому використанню.

А що, коли й справді завтра ВІЙНА?! Війна - це не пейнтбольний турнір, чи комп'ютерна гра, за якими можна просто спостерігати, вболіваючи за перемогу “своїх”, або розпочати гру спочатку. Війна торкнеться кожного. Кожному доведеться визначитися: що я буду робити, чим я можу бути корисним.

Чи володіємо ми достатніми знаннями, засобами, ресурсами для швидкої та адекватної реакції у надзвичайних ситуаціях? Чи зможемо ми у разі війни, природного лиха чи техногенної катастрофи організувати харчування, надати першу домедичну допомогу, прийняти біженців, створити їм умови для тимчасового перебування, забезпечити їх засобами першої необхідності?… Мусимо визнати: МИ – суспільство, наша громада і держава не готові до цього.

У зв’язку з цим Мальтійська Служба Допомоги, особливо сьогодні, визначає пріорітетним напрямом своєї діяльності надання Першої Допомоги в умовах надзвичайної ситуації.

Просимо Вас про фінансові пожертви для: придбання 2-х навчальних манекенів, видання навчального посібника з надання першої домедичної допомоги; придбання 2-х польових кухонь, 2-х кухонних наметів, 2-х універсальних (робочих/спальних) наметів, 2-х електрогенераторів, 50 розкладних польових ліжок, поновлення кухонного обладнання.*

*Ці засоби будуть використовуватися не тільки під час надзвичайних ситуацій, але і у повсякденній праці Мальтійської Служби, навчанні надання першої домедичної допомоги, при організації таборів для молоді, сиріт та інвалідів, забезпеченні прощ тощо.

Свої пожертви Ви можете скласти в приміщенні Мальтійської Служби Допомоги за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. Лесі Українки 1 (навпроти Катедрального собору) або ж на:

 

Розрахунковий рахунок:

БО «Мальтійська Служба Допомоги»

Код ЄДРПОУ 25683158

Р/р 2600902247943

в ІФВ ЦФ ПАТ «КРЕДОБАНК»

МФО 325365

Призначення: благодійна пожертва «Перша допомога». Без ПДВ.

Об’єднаймо свої зусилля, щоб бути готовими до складних ситуацій в Україні. Пам’ятаймо, навіть найменші пожертви допомагають робити великі справи!

 

З повагою і вдячністю

 Ваша Мальтійська Служба Допомоги

м Івано-Франківськ