Щогодини в Африці 667 мусульман приймає християнську віру
  • Пон, 08/08/2016 - 15:58

Боротьба за те, чи світ буде мусульманський чи християнський, розігрується в Африці. Так вважають ісламісти.

Чому в Африці кров християн ллється потоками? Чому Африка є тією землею, яка просочена кров’ю стількох нових мучеників?

Вже десять років тому, в інтерв'ю для арабського телебачення al-Dżazira шейх Ахмад Аль-Катані, лівійський ісламський вчений і директор осередку навчання імаму і проповідників Корану піднімав тривогу: "Щороку 6 млн. мусульман приймає хрещення, а у середньому щогодини в самій лише Африці 667 мусульман приймає християнську віру".

Досить прослідкувати статистику щодо Африки, в якій щодня християнами стає аж 23 тисячі людей, щоби відкрити для себе той факт, що динамічний розвиток Церкви в Африці є найбільшою експансією християнства в історії світу. На цьому континенті у 2002 році діяло 414 католицьких семінарій, а вже за п'ять років - аж 465. Щороку сюди прибуває тисяча нових священиків. Прогнозується, що вже за пару десятків років численність католиків в Африці перевищить численність католиків в Європі. Сто років тому в Африці було лише 400 тисяч католиків, сьогодні їх кількість складає 165 мільйонів.

Соціолог релігії Італії професор Массімо Інтровіньє, який у 2011-12 роках був представником Організації Безпеки і Співробітництва в Європі у боротьбі з расизмом, ксенофобією і дискримінацією, у розмові з Ватиканським Радіо підкреслив, що різке зростання ісламського насилля в Африці має стисло визначену стратегію: "Ісламісти вважають, що вирішальна боротьба за те, чи світ буде мусульманський чи християнський, розіграється в Африці. Іслам вже програв цю битву, тому відповідає на цей свій програш бомбами".