Словаччина: Мальтійська служба допомоги відправила вантаж на Херсонщину
  • Суб, 17/06/2023 - 12:11

Допомагаючи від перших годин після початку широкомасштабної війни, гуманітарна організація Мальтійського Ордену в Словаччині не залишилася осторонь потреб людей, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Мальтійська служба допомоги Словаччини була однією з перших організацій, що від самого початку широкомасштабної російської агресії проти України поспішили з допомогою постраждалим. Спочатку волонтери надавали допомогу на словацько-українському прикордонному переході Вишнє Нємецьке. Поступово організація доповнила допомогу регулярними поставками майже 200 тонн гуманітарної допомоги в Україну, наданням притулку для 160 українських матерів і дітей, а також роздачею продовольчих ваучерів сотням українських біженців.

Тепер же, в співпраці з гуманітарною організацією Мальтійського ордену Malteser International та Мальтійською службою допомоги в Україні Мальтійська служба допомоги Словаччини відправила вантажівки з гуманітарною допомогою до районів півдня України, постраждалих від руйнування Каховської дамби.

Вибух і подальше руйнування дамби в Херсонській області не тільки змусили тисячі людей залишити свої домівки, які тепер втратили все, що мали, але матиме більш далекосяжні наслідки, які торкнуться сотень тисяч людей. Не лише фермери, які залежать від зрошення, дамбу, а й міста матимуть проблеми з постачанням питної води через знищення водосховища та забруднення, спричинене підтопленнями.

У відповідь на цю ситуацію Мальтійська служба допомоги Словаччині вирішила направити гуманітарну допомогу в постраждалі райони. Понад 32 тонни продуктів харчування, питної води та дитячого харчування було перевезено кількома вантажівками на південь України. Ця допомога буде розподілена у співпраці з місцевими партнерами, щоб якомога ефективніше досягти найбільш нужденних.