Статеве виховання у школах призводить до більшої кількості абортів
  • Пон, 02/11/2015 - 12:59

Статеве виховання у школах не призводить до більш відповідальної сексуальної поведінки молоді – таких висновків дійшла редакція італійського бізнес видання Key4Biz. Вони проаналізували дані про кількість абортів серед підлітків у різних країнах Європи.

Італійські школи впродовж десятиліть опираються спробам запровадження програми статевого виховання. Її прихильники стверджують, що таке навчання щодо сексу призведе до більш відповідальної поведінки серед молоді. Виявляється, що все є з точністю до навпаки.

Найвищий рівень абортів серед дівчат віком до 20 років є власне у тих країнах, де заняття щодо сексуального виховання були введені у навчальні плани вже у 70-х роках. У Великобританії це співвідношення становить 18 %, у Франції 15,2 – %, у Данії 15 – %, у Нідерландах – 13,8 %, Фінляндії – 12,1%, а в Норвегії – 11,4 %.

Натомість в Італії, де не вдалося запровадити статевого виховання у школах, це співвідношення складає 6,3 %. Це означає, що воно втричі нижче, ніж у Великобританії, де дітей навчають щодо сексу з 7 років.